zondag 7 maart 2010

Jury rapport

Gisteren was het dan zo ver: de presentatie van het jury rapport van de auditie-expositie bij Studio Hergebruik in Rotterdam. Vooraf werd gewaarschuwd dat sommige opmerkingen hard aan zouden kunnen komen. En dat kwamen ze ook bij een aantal deelnemers.

Er waren veertien deelnemers, zeven rapporten werden voor het muzikale intermezzo voorgelezen en zeven erna. Er waren drankjes, hapjes en een behoorlijk aantal mensen.

Na de pauze kwamen mijn tassen aan de beurt. Gelukkig begon het direct goed: "De jury was het snel eens: twee tassen zijn zonder meer goed."

Welke van de vier vonden zij goed en wat vonden ze dan van de andere twee? Het bleken de leren tas (Jill) en de colberttas (Meneer Harm) te zijn die men als zonder meer goed beoordeelde en de jutetas (Holland) en de zeiltas (Sailor) als minder bruikbaar.

Met de jute tas zou niemand over straat willen vond men. Grappig was dat er na afloop verschillende mensen naar mij toe kwamen om te zeggen dat ze juist de jute tas zo leuk vonden.... smaken verschillen.

En de zeiltas, tja, die moet je in de praktijk zien, gevuld, en niet leeg, dat is een wereld van verschil.

Op Upcycled kun je alle vier de tassen zien.

Het jury rapport in zijn geheel:
De jury leest per deelnemer het rapport voor.Het muzikale intermezzo. Muziek uit afval.Een deel van de expositie. Hier hangen Holland, Jill, meneer Harm en Sailor aan de wand.
Daarnaast zie je een deel van een jurk gemaakt uit een oude parachute. Op de voorgrond boekjes gemaakt van oude enveloppen.

Na afloop werd er druk nagepraat met de juryleden.Deze expositie duurt nog tot tot en met 14 maart. Daarna komen er andere inzenders aan de beurt. Men had meer dan genoeg inzendingen binnengekregen om een flink aantal van deze exposities te houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten