woensdag 8 september 2010

Duurzame Waardekaart nu offficeel van start

8 september: introductie Duurzame Waardekaart

Unieke voordeelpas geeft korting op eerlijke producten en diensten

Boxtel, 7 september 2010 – Woensdag 8 september wordt officieel de Duurzame Waardekaart gelanceerd. Dit is een unieke voordeelpas, waarmee consumenten korting krijgen op producten en diensten die rekening houden met mens en natuur. Duurzaam winkelen is met de Duurzame Waardekaart een stuk goedkoper, eenvoudiger en dus aantrekkelijker geworden.

Het duurzame winkelen begint bij www.duurzamewaardekaart.nl: Hét platform voor duurzaam consumeren. Consumenten kunnen de kaart gebruiken bij aangesloten winkels en bij verschillende duurzame webshops. Al deze aanbieders geven fikse kortingen op hun producten, soms tot wel 50%. De consument verdient het eenmalige aankoopbedrag van de kaart snel terug vanwege die korting op de producten. Bovendien gaat initiatiefnemer De Kleine Aarde met dit geld projecten ondersteunen die een positieve bijdrage leveren aan een duurzame wereld. De Duurzame Waardekaart is dus goed voor de portemonnee van de consument, maar ook goed voor de wereld om ons heen.
Het assortiment producten en diensten is enorm; het gaat van knuffeldieren en autobanden tot biologische cateraars. Alle producten die met de Duurzame Waardekaart kunnen worden aangeschaft zijn gegarandeerd eerlijk; ze houden rekening met een van de duurzame criteria mens, milieu en dierenwelzijn. Zo weet de consument zeker dat zijn of haar aankopen een positieve bijdrage leveren aan een duurzame maatschappij. De aankopen van vandaag creëren de wereld van morgen.Martijn Messing, directeur van De Kleine Aarde: “Iedereen is wel voor een duurzame levensstijl. Maar mensen weten vaak niet waar ze moeten beginnen of welke producten ze beter wel en niet kunnen aanschaffen. En ook moet dat duurzame leven en consumeren wel betaalbaar zijn. Met de Duurzame Waardekaart komt die duurzame levensstijl voor veel meer mensen binnen handbereik.”


Initiatiefnemer De Kleine Aarde brengt al sinds 1972 mensen op een positieve manier bij elkaar om samen te werken aan duurzame ontwikkeling. De Duurzame Waardekaart is daar een voorbeeld van. Samen met de ASN Bank, BCC, FaiRSupport, Wereldwinkels en NS wordt de kaart bij het grotere publiek onder de aandacht gebracht. Zo besteedt het september nummer van het NS-magazine Spoor (oplage 1,2 miljoen) aandacht aan de kaart en zal NS 5.000 Duurzame Waardekaarten weggeven.

Ook bij Upcycled kun je met de Duurzame waardekaart korting krijgen!Geen opmerkingen:

Een reactie posten