zondag 2 januari 2011

Zeiletassen in messengerbag model

Zeiltas "Sailor 5"
Dit keer heb ik een klassiek model gebruikt voor twee nieuwe tassen van zeil. De messengerbag, simpel, maar mooi in zijn eenvoud. 

De zwarte banden contrasteren mooi met het witte zeil. Nou ja wit... wit geweest, maar door het waarschijnlijk intensieve gebruik zijn ze nu niet echt wit meer.

Zeilen in bad
En dat krijgt geen wasbeurt er meer uit, maar dat wil je ook eigenlijk niet, want dit geeft juist de charme aan een tas van gebruikt zeil. Hier zit een historie achter, een verhaal, een vorig leven.

Zeiltas "Sailor 6"
De Sailor 6 heeft aan de achterkant een open vak gekregen wat sluit met klittenband.Beide tassen sluiten met een verstelbare snelsluiting onder de klep. Handig voor wanneer je veel mee wilt nemen en de sluiting dus wat versteld moet worden.

Voor de binnenkant heb ik een stevige zwarte katoen gebruikt. Beide tassen hebben vrijwel dezelfde binnenkant. Een groot vak wat sluit met een rits en een open vak. Bij Sailor 5 is dit open vak verdeeld in twee kleinere open vakken.

Zeiltas "Sailor 5
De schouderband heb ik extra lang gemaakt, zodat zelfs erg lange mensen hem cross-over oftewel messenger style kunnen dragen zonder te worden "gewurgd" door hun tas.

Achterkant zeiltas "Sailor 5"
Geen opmerkingen:

Een reactie posten