zaterdag 2 april 2011

Twee Porters, een van micro-suede en een van echt suede

De Porter is een lekkere draagtas. Als het even lukt, geef ik dit model grote zakken voorop. Super handig voor alles waar je snel bij wilt kunnen.

Dit is de Porter 6, gemaakt van een mooi colbert van micro-suede.

Handgemaakte tas van hergebruikt materiaal, micro-suede


Wat is micro-suede vraag je je misschien af. Micro-suede is een mooie naam voor namaak suede. Het ziet er uit als een hele dunne en gladde suede, maar is 100% synthetisch materiaal. Ik kon er geen Nederlandse beschrijving van vinden, dus hier een Engelse tekst.

"Microsuede, or microfiber, is a man made fiber. It is a knit blend that is made from very fine fibers that can sometimes be a hundred times finer than human hair. These delicate fibers are tightly woven together to create a dense fabric that has many of the came qualities as suedeleather. However, it is generally much easier to clean than real suede and is usually much softer, as well. It is often used on furniture because it is very resistant to dirt and can be very durable."


De binnenvoering van dit colbert was echt prachtig. Ik was blij dat de voering niet versleten was, zodat ik hem kon gebruiken voor de tas.

Prachtige binnenvoering, ook voor de zakkleppen.

De Porter 7 is gemaakt van een echt suede colbert. In een mooie warme cognac kleur.

Suede tas, gemaakt van gerecycled suede

Ook hier heb ik de twee zakken van het colbert hergebruikt op de voorkant van de tas.

Op de achterkant van deze tas zie je een deel van de knopenlijst van de jas terug, just for fun!

Achterkant suede tas Porter 7

Het was heerlijk weer vandaag, dus mijn mannequin vond het niet vervelend om naar buiten te moeten komen voor de foto's. 

Lekker buiten met een nieuwe tas.
Ik had gehoopt dat de klimop inmiddels voor een groene muur had gezorgd, maar helaas groeit het niet zo hard als beloofd. Dus tot het een echte groene muur is zie je een deel van de omgeving op de foto's.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten