woensdag 29 juni 2011

The making of: Urban 44

Meestal vergeet ik het, maar van deze tas heb ik wat 'making of' foto's gemaakt.

Het begon met een dunne suede jas.

Nou ja, daar is eigenlijk al een heel proces aan vooraf gegaan. Namelijk het doornemen van mijn voorraad en het beslissen wat ik waarvan zal gaan maken. Ik kan je verzekeren dat dat meestal een moeilijke beslissing is hoor.

Je kunt een jas, of ander kledingstuk, maar een keer kiezen en gebruiken, dus maak je de verkeerde keuze dan is er geen weg terug. Of je eindigt met een heleboel kleine tasjes....

De eerste inspectie van de uitgekozen jas leverde het volgende op:

De jas
Een kapotte zak. Ok, een tas met één zak dus. De andere zak zag er gelukkig nog wel goed uit.

De binnenvoering
De voering was ook niet meer in een herbruikbare staat. Scheuren en reparaties. 

Maar het was wel echt leer. Soms lijkt iets leer en dan is dat het niet en soms twijfel je of het leer is en dan is dat toch het geval.

Echt leer
Daarna begon het grote sloopwerk.

De jas wordt uit elkaar gehaald.
De binnen voering helemaal verwijderd hier. Je ziet dat men vanwege het dunne leer, veel versteviging op de naden heeft gebruikt. Ik heb er voor gekozen om deze tas een volledige extra tussenlaag te geven om het steviger te maken.

De voorkant van de tas
Na veel gepuzzel is de voorkant van de tas klaar. Altijd lastig om het leer zo voordelig mogelijk te knippen. Slechte delen eruit, maar toch voldoende over houden voor alle delen. Vooral de schouderband vraagt altijd best veel leer.

De buitenkant is klaar
Jippie stap 1 is af! De buitenkant zit in elkaar. Nu beginnen aan de binnenkant. Die vraagt meestal net zo veel tijd als de buitenkant. Daar verkijk ik mij nog wel eens op.

De gewassen tent
Zoals in mijn vorige post te lezen was, heb ik een oude tent gekregen. Die heb ik uit elkaar gehaald en gewassen en voor deze tas heb ik een deel van de stof gebruikt voor de binnenvoering.

Strijken
Na het knippen van de voering en de zakken, alles gestreken. Want ja katoen, gewassen dat is niet echt glad.

Binnenvak

Gelukkig had ik nog wat leer suède over en kon ik daar de buitenkant van de zakken mee maken. Toen nog de ritssluiting en sleutelhanger toevoegen en het geheel in elkaar zetten. Tja, ben vergeten om van de rest van het proces foto's te maken. En als hij in elkaar zit is het te laat daarvoor natuurlijk.

Hier het eindresultaat, de Urban 44:

Handgemaakte leren tas

De rest van de foto's kun je zien op de site: http://upcycled.nl/item.php?code=urban44


Geen opmerkingen:

Een reactie posten