woensdag 15 juni 2011

Streep tas

Om de een of andere reden ben ik altijd gek op strepen. Geen idee waarom dus, maar iets met een streepje spreekt mij altijd direct aan. Toch heb ik nog niet veel streep tassen gemaakt. Erg weinig zelfs.

Maar nu is het dan toch weer eens zo ver gekomen. Dit jasje lag mij al een tijdje aan te kijken. Maar alhoewel het een kwalitatief heel goede stof is, echt aansprekend vond ik het niet en ik had dan ook weinig inspiratie om er wat mee te doen.

Oud damesjasje in beige, bruin en zwart

Wanneer ik een nieuwe tas ga maken, kijk ik naar mijn 'voorraad' oude jassen en andere kleding en ga dan op zoek naar iets wat bij elkaar past, of wat solo als nieuwe tas omgevormd kan worden. Ik had nog wat zwart, stug leer liggen van een oud bankstel en ik wilde dat gaan combineren met iets..... Ik hield het op een gegeven moment naast het betreffende jasje en bingo! dat vulde elkaar prachtig aan.

Daarna komt dan de vraag, hoe ga je die twee dan combineren. Er zat nogal wat verschil in zwaarte van de twee materialen. Leer aan de bovenkant en stof aan de onderkant is dan geen optie. Alleen leer aan de onderkant leek mij in dit geval wat saai worden.

En toen dacht ik strepen! Horizontaal of verticaal was de volgende vraag die op kwam en uiteindelijk heb ik na veel naast elkaar houden en schuiven gekozen voor horizontale strepen.

Handgemaakte tas van hergebruikt leer en stof


De stof heb ik extra verstevigd om wat meer tegenwicht te bieden tegen het zware leer, maar het verschil blijft en uiteindelijk geeft dat een heel leuk effect aan de tas. 

Binnenkant van de streeptas
De restanten van het jasje heb ik voor het grootste deel gebruikt aan de binnenkant van de tas. De voering van het jasje vormt de basis. De twee zakken zitten nu aan de binnenkant en vormen ieder ook weer een nieuwe grotere zak. 

Cross-over te dragen
De schouderband heb ik gemaakt van het dikke leer. Hij is verstelbaar en lang genoeg om de tas lekker handsfree te dragen. 

Hier staat hij op upcycled.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten