maandag 8 augustus 2011

Het verhaal van alle kleine beetjes helpen


Er was eens een prachtige vrouw. Je kent ze wel, met die speciale soort schoonheid die je bijblijft. Een vrouw die het mooie in de mensen en de wereld zag. Die ook speciaal op zoek ging naar mooie, bijzondere spullen.

Spulletjes voor haar huis, wat ze op een mooie, warme en artistieke manier had ingericht. Veel van wat je in haar huis kon zien was uniek, geen dertien in een dozijn. Ze hield niet zo van massaproducten.

Ook voor haar kleding was ze altijd op zoek naar mooie en duurzame producten. Van spijkerbroek tot mantelpak en van handtas tot weekendtas.

Ook was ze sterk doordrongen van het idee dat deze mooie aarde iets was waar je zuinig op moet zijn. Dat je zorgvuldig om moet gaan met alles wat de aarde je brengt.

Wegwerp producten zag je haar dan ook vrijwel nooit kopen. Het liefst kocht ze iets wat gemaakt was van materiaal wat hergebruikt kon worden of wat hergebruikt werd.

Ze was blij met de steeds groeiende keuze die de winkels en webwinkels haar boden. Dat gaat de goede kant op vond ze.

Ze vond het ook haar persoonlijke missie om anderen hier van te overtuigen.

Gelukkig deed ze dat niet op die vervelende en drammerige manier die je soms wel eens merkt bij mensen. Nee, zij had een heel plezierige manier om dat te doen. Bijvoorbeeld door iemand iets cadeau te doen wat uniek was en gemaakt van hergebruikt materiaal.

Ze vertelde er dan altijd bij waar het vandaan kwam en waar het van gemaakt was. Dat gaf iets extra's aan het cadeau, wat door de ontvanger over het algemeen gewaardeerd werd.

De vrouw hoopte dat de ontvanger van het cadeau, net zo als zij ervan overtuigd werd dat iedereen kon bijdragen aan een betere wereld.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten