zondag 21 augustus 2011

Nieuwe 'oude' leren tas van hergebruikt leer

Het heeft even geduurd. Een verhuizing van je atelier is niet niks..... maar nu dan weer een nieuwe tas op de site kunnen zetten.

Handgemaakte leren tas van hergebruikt leer


De Metro 47, gemaakt van een mooie cognac kleurige jas. Het was maar een kort jasje, dus het was passen en meten. Maar uiteindelijk is het zelfs nog gelukt om er een lange schouderband van de maken.

Binnenvoering van batikstof


Voor de binnenkant heb ik een stuk batik stof gebruikt. Dit was een mooie lap die ik een keer in Bangkok heb gekocht bij een authentiek aandoend winkeltje. wat een prachtige kleuren. Je wilt deze tas waarschijnlijk altijd open laten staan om te kunnen genieten van de binnenkant.

Achterkant van de leren tas

Aan de achterkant heb ik een van de epauletten van de jas gemaakt. Moest het woord even opzoeken, dacht dacht het een lapel heette, maar dat is weer een ander onderdeel van een jas.

Als je wilt kun je hem nu gebruiken om er een sjaal door te halen. Maar je kunt hem er ook afhalen, dan blijft alleen de knoop zitten.

Bekijk alle foto's op mijn site: www.upcycled.nl2 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige tas en wat leuk het verhaal en herkomst te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ Anne: Dank je wel! Het blijft leuk om tassen met een historie te maken en om iets van de herkomst te kunnen vertellen.

    BeantwoordenVerwijderen