zaterdag 6 september 2014

Blauw

Een blauwe bank, dat zie je volgens mij niet zo vaak. Maar ze zijn, of waren er wel, dat weet ik zeker. Want tussen de stukken bankstel leer, die ik ooit op mocht halen zat ook een stuk blauw leer.

Lees hier het verhaal over het recyclen van het leer van oude bankstellen: Bankstel leer hergebruiken

blauwe leren handgemaakte tas


En nu is er dus een blauwe tas, gemaakt van dat leer. Het blijft toch een mooi idee dat een oud bankstel weer een nieuw leven krijgt als tas.


Ik heb er lekker lange handvatten aangezet, zodat je hem ook goed met een dikke winterjas over je schouder kunt dragen. Maar ze zijn nog steeds kort genoeg om de tas als handtas te dragen als dat zo uitkomt.

blauwe leren handgemaakte tas

Aan de voorkant twee grote open vakken. Daar kun je alles in kwijt waar je snel bij moet kunnen. Ze zijn diep genoeg om datgene wat je erin stopt toch veilig te houden. Maar je kunt er ook je krantje in doen als je in de trein stapt.


tas gemaakt van bankstel leerVoor de voering heb ik gekozen voor een lekker vrolijk restantje gordijnstof. Aan de ene kant zit een groot vak wat sluit met klittenband en aan de andere kant een open vak. Natuurlijk heeft deze tas ook een vaste sleutelhanger, nooit meer grabbelen naar je sleutels die zich ergens onderin je tas hebben verstopt.

handgemaakte blauwe leren tas ritssluiting


De ritssluiting zorgt ervoor dat alles netjes binnen boord blijft, ook als je tas eens omvalt. Wat mij nog wel eens overkomt. 

Deze tas staat nu te koop op mijn site: www.upcycled.nl, daar zie je ook nog meer foto's. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten